И два учитеља

Језива трагедија: Преврнуо се чамац, удавило се дванаесторо дјеце

  • 18.01.2024. 17:19

Најмање дванаесторо дјеце и њихова два учитеља удавили су се у индијској држави Гуџарат, када се преврнуо чамац у коме су били на језеру у оквиру екскурзије, саопштили су званичници.

Спасиоци су из језера Харни, у граду Вадодара, извукли 20 дјеце на безбједно и трагају за још двоје који су нестали, саопштили су полицијски и окружни званичници, додајући да су нека дјеца на интензивној њези.

Још није познато колико је људи било на броду, а локални медији наводе да је могући узрок инцидента претрпаност, што полиција није потврдила.

Виши званичник градске полиције Анупам Синг Гахлаут рекао је да жртвама нису били обезбијеђени прслуци за спасавање током вожње чамцем.

Он је рекао да су дјеца била узраста од седам до 13 година и да су похађала наставу у школи у Вадодари, која је око 120 километара удаљена од града Ахмедабада.

Национални и локални службеници за управљање катастрофама ангажовани су у спашавању, додао је Гахлаут.

"Тужан сам због губитка живота. Моје мисли су са ожалошћеним породицама у овом часу туге", саопштила је канцеларија премијера Нарендре Модија у објави на друштвеним мрежама.

Савезна влада обезбједиће одштету од по 200.000 рупија /2.400 долара/ породицама преминулих и 50.000 рупија повријеђенима.

Локалне власти, такође, су најавиле исплату одштете од 400.000 рупија за породице преминулих.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.