Lider Čečenije

Kadirov uputio iznenađujuću poruku komandantu ruskih snaga Surovikinu

  • Извор: Курир
  • 09.11.2022. 20:37

Čečenski lider Ramzan Kadirov oglasio se nakon naređenja ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua da ruske snage hitno napuste grad Herson na jugu Ukrajine.

Kadirov je naglasio da je komandant združenih snaga ruske vojske u Ukrajini Sergej Surovikin do sada spasao hiljade vojnika koji su bili u ukrajinskom ukruženju.

- Nakon što je odvagao sve za i protiv general Surovikin je napravio težak, ali ispravan izbor između besmislenih žrtava zarad glasnih izjava i spasavanja neprocjenjivih života vojnika. Herson je veoma teško područje bez mogućnosti stabilnog redovnog snabdijevanja municijom i formiranja snažne i pouzdane pozadine. Zašto to nije urađeno od prvih dana specijalne operacije? To je drugo pitanje. Ali u ovoj teškoj situaciji general je postupio mudro i dalekovido jer je evakuisao civilno stanovništvo i naredio pregrupisavanje. Tako da o "predaji" Hersona ne treba ni govoriti. A Surovikin štiti vojnika i zauzima povoljniji strateški položaj i to pogodan i siguran - napisao je Ramzan Kadirov pomirljivim tonom na svom kanalu na Telegramu.

Kadirov je naglasio i da je vojni vrh od prvih dana specijalne operacije znao da je Herson teška borbena teritorija.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм