Lider Čečenije

Kadirov zaprijetio: Odmazda će imati preciznost hirurga

  • Извор: Индекс
  • 05.05.2023. 21:19

Čečenski vođa Ramzan Kadirov je na svom ličnom Telegram kanalu poručio da Rusija "treba odgovoriti" organizatorima napada dronovima na Kremlj, ali ne odmah.

Kadirov smatra da je napad bespilotnim letjelicama bio "provokacija i povod za preduzimanje akcije većih razmjera“, uključujući i "masovno tepih bombardovanje“ ukrajinskih gradova.

Čečenski vođa je u svojoj objavio pohvalio "suzdržanost i mudrost“ ruskog predsjednika Vladimira Putina jer "nije popustio na podlu provokaciju“, prenosi "Index.hr".

Napomenuo je da će odgovorni za napad snositi "pravednu, zasluženu kaznu“, ali da je za to "još rano“.

Tvrdi da je zadatak Rusije "obnoviti globalne institucije pravde“, prenosi "Meduza".


Kremlj: Šta nakon napada - udariti na Zelenskog ili na institucije?

Kremlj: Šta nakon napada - udariti na Zelenskog ili na institucije?

"Dakle, danas provokacija ne smije i neće promijeniti planirani tok specijalne vojne operacije. Da, bio je to napad na predsjednika, a time i na državu, a time i na sve građane Ruske Federacije. Ali to ne smije uticati na naše osmišljene planove i interese. Naravno da će biti odmazde. Imaće preciznost hirurga i draguljara“, zaključio je.

Rusija je u sredu objavila kako su ukrajinske snage tokom noći iskoristile dva drona za napad na Kremlj. Naveli su kako su dronovi onesposobljeni radarskom opremom. Dodali su kako u napadu nije bilo žrtava, ali su ga nazvali "pokušajem ubistva“ Vladimira Putina.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.