Америка открила

Како су Руси надмудрили украјинске оружане снаге?

  • Извор: Агенције
  • 31.03.2024. 09:00

Ударајући клизећим бомбама, Русија приморава украјинске оружане снаге да поставе системе противваздушне одбране близу фронта, што их чини рањивијим, пише Бизнис Инсајдер.

Удари клизећим бомбама омогућавају Русији да гађа украјинске снаге, док авионе који бацају муницију држи на сигурној удаљености, а то је проблем јер се бомба заправо може неутралисати само обарањем авиона прије него што га испусти“, наводи се у публикацији.

Како би покушале да оборе руске ловце, Оружане снаге Украјине постављају „ПВО системе” ближе фронту, гдје ризикују да буду уништени, напомињу аутори материјала.

Огласио се деда нестале дјевојчице:

Огласио се деда нестале дјевојчице: "Дође нам да умремо"

Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба у уторак је у интервјуу за Политико рекао да украјинске оружане снаге губе тло под ногама због руске војске која планира авио бомбе.

Према његовим ријечима, војска се ни на који начин не може одупријети овој врсти наоружања.

Ево шта је мајка нестале Данке радила испред куће са полицајцима

Ево шта је мајка нестале Данке радила испред куће са полицајцима

Ваздушно-космичке снаге Русије активно користе ваздушне бомбе опремљене универзалним модулима за планирање и корекцију у сјеверозападној војној зони. Борбени авиони су могли да нападају утврђена подручја без излагања непријатељској ракетној ватри противваздушне одбране.

Пратите нас и путем Вибера