Стравичне сцене на ауто-путу

Камион се закуцао у школски аутобус, има мртве и тешко повријеђене дјеце

  • Извор: Агенције
  • 15.11.2023. 07:26

Најмање шест особа, од којих је троје ученика, погинуло је у страшној саобраћајној несрећи која се десила на ауто-путу у америчкој држави Охајо, кад се камион закуцао у школски аутобус. Медији јављају да у удесу има и 18 повријеђених путника.

У несрећи је учествовало укупно пет возила, а десила се на ауто-путу Интерстате 70 Вест у округу Ликинг, нешто прије девет сати ујутру по локалном времену.

Троје погинулих су ученици локалне школе у градићу Зорвилу, а троје су наставници, који су путовали у другом возилу. Сви заједно су путовали на конференцију школских одбора Охаја у Коламбусу, а у аутобусу је био школски оркестар који је требало да наступи на конференцији.

Објављена су и имена ученика који су погинули: Џон Мозли (18), Џефри Ворел (18) и Кејтлин Овенс (15). Погинули наставници су Дејв Кенат (56), Шенон Вигфилд (45) и Кристи Гејнот (39).


До несреће је дошло кад је камион ударио школски аутобус отпозади, усљед чега се возило са ученицима запалило. Вјерује се да је 15 од 18 повријеђених особа малољетно, а страхује се да има јако тешких повреда међу њима.

На сликама које стижу са лица мјеста види се да је школски аутобус потпуно захваћен пламеном. Виде се и густи облаци дима на мјесту несреће, као и ватрогасна возила.

У држави Охајо заставе су спуштене на пола копља.

"Ово је најгора ноћна мора, да у удесу учествује аутобус пун дјеце, најгора ноћна мора за породице али и за школу“, рекао је гувернер Охаја Мајк ДеВајн.

Наводи се да је камион који је учествовао у удесу из фирме Пајонир Трејлс. Они су се огласили и објавили да "компанија сарађује са властима у напору да се открије узрок несреће".


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.