Сао Томе

Капетан крузера напустио путнике на острву јер су каснили на укрцавање

  • Извор: Агенције
  • 02.04.2024. 13:36

Седам америчких и два аустралијска држављана остала су на острву Сао Томе и Принсипе, 306 километара западно од обала Африке, након што је капетан крузера ''Norwegian Dawn'' одбио да их пусти да се поново укрцају послије организоване туре на острву јер су закаснили, тврди један амерички пар.

Американац Џеј Кембел рекао је да је организатор туре контактирао капетана брода како би га обавијестио да ће излет потрајати дуже.

Када су стигли у луку, „Norwegian Dawn“ је и даље био усидрен, али је капетан норвешког брода одбио захтев лучког капетана да пусти туристе назад на крузер јер су пропустили рок од 15 часова за поновни улазак, каже Кембел.

Такође наводи да је Обалска стража Сао Томеа и Принципа затим је превезла насукане путнике до крузера, али им је капетан поново забранио улазак на брод, преноси Тајмс.

Американац тврди да је међу насуканима било четворо старијих путника, један параплегичар, трудница и њен супруг, а да су касније наишли на 80-годишњу путницу другог крузера исте компаније, која је доживјела потрес мозга током путовања и потом остављена у болници.

Кембел је рекао да су он и његова супруга били једини међу насуканом групом који су код себе имали кредитне картице и да су потрошили 5.000 долара на хотелске собе, храну и тоалетне потрепштине за смјештај деветоро људи.

- Иако је ово веома жалосна ситуација, гости су одговорни да се постарају да се врате на брод у објављено вријеме, што се нашироко саопштава преко бродског интерфона у свакодневној комуникацији и поставља непосредно прије изласка из брода. Наш тим блиско сарађује са локалним властима како би разумио захтјеве и неопходне визе које су потребне ако би се гости вратили на брод у сљедећој доступној луци пристајања - саопштила је норвешка компанија у изјави.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.