Ronilac o spasavanju dječaka

Karadžić: Nijedno dijete nikad do sada nije ronilo u ovakvim uslovima 

  • 10.07.2018. 17:37

Jedan od ronilaca međunarodnog spasilačkog tima Ivan Karadžić, volonter srpskog porijekla rođen u Danskoj, izjavio je za Bi-Bi-Si da se divi dječacima koji su bili zarobljenim u pećini na severu Tajlanda, na tome koliko su snažni.

Operacija spasavanja 12 dečaka i njihovog trenera iz pećine na severu Tajlanda, danas je uspješno okončana.

Ivanov zadatak je bio da na sredini puta u pećini zamjeni boce s kiseonikom i usmjerava spasioce koji vode dječake sa sobom. 

Karadžić ima ronilačku školu u mestu Ko Tao na Tajlandu. 

"Dječaci su morali da urade ono što nijedno dijete pre njih nije uradilo. Ni za jedno dete od 11 godina nije normalno da roni u pećini. Ronili su u veoma rizičnim, opasnim uslovima. U pećini je bio totalni mrak. Jedina svjetlost dopirala je od baterijskih lampi koje smo imali. Uplašili smo se da će nastati panika, a uvijek postoji i mogućnost da nešto od opreme zakaže. Tako da smo morali da imamo i plan B," ispričao je Karadžić, koji ne krije da je bio uplašen da nešto ne krene po zlu tokom akcije spasavanja.

On je imao samo riječi hvale za dječake koji su bili zarobljeni u pećini i nisu vidjeli svoje roditelje više od dvije nedjelje.

Novinare je zanimalo kako je Karadžić reagovao kada je video da prvi klinac ide ka njemu?

"Bio sam uplašen! Vidljivost je jako loša, pa nisam ni bio siguran šta tačno vidim. Tako da sam se baš uplašio! Ali, kada sam bio siguran da je dijete živo, da diše, onda mi je laknulo!" zaključio je Karadžić.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм