Starica optužena za smrt žene

Kćerka na samrti imala 25 kilograma, majka je nije njegovala

  • Извор: Курир
  • 22.08.2022. 13:28

Starica (81) porijeklom iz Srbije optužena je u Beču da je izazvala smrt svoje bolesne kćerke (52) koju je zanemarivala i nije brinula o njoj na odgovarajući način.

Nesrećna žena preminula je 15. avgusta prošle godine. Kako navodi Hojte, bakina kćerka je prije nekog vremena oboljela od multiple skleroze, a kako joj se stanje pogoršavalo, sve više je postajala vezana za krevet.

"Kada je kćerkin suprug preminuo u jesen 2020. godine ona je klonula i izgubila volju za životom. Zbog teškog zdravstvenog stanja preselila se kod svoje majke. Optužena baka je ispričala da je ona angažovala više žena iz Srbije da brinu o njoj", navodi Hojte.

Međutim, prema stavu tužilaštva, starica nije dovoljno vodila računa o ishrani i medicinskoj njezi kćerke.

"Žena nije mogla da guta, a tokom godina je toliko smršala, da je u trenutku smrti imala svega 25 kilograma iako je bila visoka 167 santimetara", navodi tužilaštvo:

"Ona je umrla u krevetu u stanu u Medlingu", saopštilo je tužilaštvo.

Advokat starice za Hojte je ispričao da je baka bila brižna prema kćerki.

"Moja klijentkinja je preuzela brigu jer nije bilo nikoga drugog. Sama se starala o kćerki koja se plašila hranjenja preko sonde. Ona nije željela da umre u bolnici i majka joj je tu želju ispunila",ispričao je advokat:

"Naravno da je moja klijentkinja primjetila da je kćerka sve slabija, ali ona ju je preklinjala da ne zove ljekare. Čak su tog jutra, 15. avgusta pričale. Kada je vidjela da se kćerka ne pomjera u krevetu baka je zvala hitnu pomoć.

Starici prijeti kazna do 10 godina zatvora.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина