Kolumnistkinja časopisa "El"

Kerol otkrila zašto nije odmah prijavila Trampa za silovanje

  • Извор: Б92
  • 01.05.2023. 21:30

Oglasila se kolumnistkinja časopisa "El" Džin Kerol koja tvrdi da ju je Donald Tramp silovao u garderobi robne kuće u Njujorku.

Ona je priznala danas da ona nikada nije sledila savet koji upućuje svojim čitateljkama - da prijave policiji seksualno nasilje.

E. Džin Kerol rekla je poroti saveznog suda na Menhetnu da je rođena 1943. godine i da je "pripadnica tihe generacije", naučena da drži pognutu glavu i da se ne žali, navodi se u izveštaju AP.

Prema njenim rečima, samo jednom u životu je pozvala policiju i to kada se uplašila da će poštansko sanduče u kući u kojoj je boravila biti oštećeno na Noć veštica.

Tramp zatražio poništavanje suđenja

Tramp zatražio poništavanje suđenja

Kerol je opisala svoj stav o prijavljivanju policiji kada je Trampov advokat Džo Takopina suočio tokom unakrsnog ispitivanja sa slučajevima u kojima je savjetovala one koji čitaju njenu kolumnu u časopisu "El" da kontaktiraju policiju ili pozovu SOS telefonsku liniju za seksualno nasilje ukoliko su napadnuti.

"Činjenica da nikada nisam otišla u policiju nije iznenađujuća za nekoga mojih godina. Nikad nismo bili podsticani da zovemo policiju", rekla je ona.

Svjedočeći tokom trećeg dana građanskog sudskog procesa pokrenutog nakon tužbe koju je podnijela u novembru prošle godine, Kerol je rekla je da je Tramp silovao u proljeće 1996. godine u luksuznoj robnoj kući u centru Menhetna nakon što su zajedno ušli u kabinu za presvlačenje tokom jednog zajedničkog izlaska u grad za koji je rekla da joj je bio zabavan i ispunjen flertom sve dok Tramp nije postao nasilan.

Tramp: Bajdenov reizbor mogao bi dovesti do trećeg svjetskog rata

Tramp: Bajdenov reizbor mogao bi dovesti do trećeg svjetskog rata

Tramp je njene tvrdnje nazvao "lažnim" i "potpunom prevarom" u objavi u oktobru 2022. godine na svojoj platformi "Truth".

Dodao je da je ona izmislila da se srela sa njim kako bi promovisala svoje memoare u kojima je rekla da on nije njen tip, prenosi Rojters. Njegovi advokati su rekli da on neće svjedočiti, a advokati Kerolove ne planiraju da ga pozovu da svjedoči.

Kerolova traži nepreciziranu odštetu, kao kompenzaciju za veliku bol i patnju, dugoročne psihičke posljedice i napad na njenu privatnost, saopštili su njeni advokati.

Pratite nas i putem Vibera

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)