Ubijen tokom mitinga

Ko je bio ubijeni Fernando Viljavisensio?

  • Извор: Телеграф
  • 10.08.2023. 08:45

Predsjednički kandidat Ekvadora Fernando Viljavisensio, glasni kritičar korupcije, ubijen je u srijedu uveče u pucnjavi tokom političkog mitinga u glavnom gradu Kitu, potvrdio je predsjednik Giljermo Laso.

Viljavisensio, političar i bivši novinar, bio je među osam kandidata za predsjednika na izborima zakazanim za 20. avgust. 

UZNEMIRUJUĆE! Pojavio se snimak ubistva Viljavisensija

UZNEMIRUJUĆE! Pojavio se snimak ubistva Viljavisensija

Ovaj pedesetdevetogodišnjak je bio kandidat Pokreta za izgradnju Ekvadora i izjavio je da je jedan od najotvorenijih kritičara u zemlji po pitanju veza između organizovanog kriminala i državnih službenika. On je takođe bio glasni kritičar bivšeg predsjednika Rafaela Koree, piše Newsweek.com.

Bio je poslanik u Nacionalnoj skupštini Ekvadora od 2017. do njenog raspuštanja ranije ove godine. Prije nego što je ušao na politički teren, bio je poznat po tome što je osudio državnu naftnu kompaniju Petroekvador, u kojoj je ranije radio kao član sindikata.

Ubijen Fernando Viljavisensio

Ubijen Fernando Viljavisensio

Bio je oženjen i imao je petoro djece.

Viljavisensio je bio u lokalnoj srednjoj školi na kampanji gdje se obratio mladim pristalicama kada se dogodio fatalni napad. Prema izvještajima policije i lokalnih medija, na njega je pucano nekoliko puta dok je napuštao skup.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.