Rusija

Koliko vojnika ima Vagner, a koliko Moskva?

  • Извор: Агенције
  • 24.06.2023. 18:41

Vagnerova grupa je privatna vojska plaćenika koja se bori uz regularnu rusku vojsku u Ukrajini, opisuje "BBC" koji podsjeća kako je vođa Vagnera Jevgenij Prigožin pozvao na pobunu, te se čini da njegove trupe idu na sjever preko Rusije, prema Moskvi.

Procjenjuje se da Vagner ima oko 25.000 vojnika, piše "BBC" pozivajući se na izjave Prigožina od juče.

U januaru je, podsjeća "BBC", Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva procijenilo da je Vagnerova grupa komandovala najvećim brojem od 50.000 vojnika, međutim oko 20.000 njih navodno je ubijeno tokom borbi u Ukrajini.


Ruski novinar za ATV: Velika tragedija, situacija je eskalirala

Ruski novinar za ATV: Velika tragedija, situacija je eskalirala

Vagner znači ima 25.000 vojnika dok Rusi navodno imaju 800.000 aktivnih vojnika.

Ranije je bilo procijenjeno da ruske snage imaju preko milion vojnika međutim smatra se da su ostale bez najmanje 220.000 ljudi tokom rata.

Smatra se da Rusija ima dodatnih 250.000 vojnika u rezervi.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм