Dmitrij Peskov

Kremlj: Erozija svjetskog poretka počela NATO bombardovanjem Beograda

  • Извор: Телеграф
  • 25.03.2022. 12:11

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas na konferenciji za novinare da je erozija svjetskog poretka počela NATO bombardovanjem Beograda.

"Kremlj vjeruje da je erozija svjetskog poretka počela sa američkim udarima na Beograd", rekao je on.

Peskov se zatim rekao da je G20 važan i da će Rusija biti spremna da učestvuje na samitu, ali da ukoliko reše da Moskvu izbace iz ove grupe, to neće biti fatalno za njih.

"Što se tiče formata G20, on je važan, ali s drruge strane, u sadašnjim uslovima, kada je većina članica u ekonomskom ratu sa nama, ukoliko nas isključe iz grupe, neće se desiti ništa fatalno po nas", rekao je Peksov.

On je zatim dodao da se Rusija u svakom slučaju i dalje rukovodi mišljenjem drugih učesnika ovog formata.

Peskov se zatim osvrnuo na optužbe ukrajinskog predsjednika o korišćenju fosfornih bombi tokom sukoba u Ukrajini.

"Rusija nikada nije prekršila međunarodne konvencije, preporučujem da se za više detalja o ovome obratite Ministarstvu odbrane",  rekao je on.

On je na kraju dodao da će Rusija zahtijevati objašnjenje o postojanju navodnih bioloških laboratorija u Ukrajini.

"Naši stručnjaci iz Ministarstva odbrane nastavljaju da rade na analizi podataka koje do sada imamo o postojanju bioloških laboratorija i o programima koji se tamo razvijaju. Ovo je veoma osjetljiva informacija i za nas i za cijeli svijet. Naravno, tražićemo i objašnjenja", rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je rekao novinarima i da će ruska vojska podnijeti prijedloge predsjedniku Vladimiru Putinu o tome kako osnažiti odbranu kao odgovor na jačanje NATO-a na svom istočnom krilu.

On je još dodao da nema zvaničnog stava o tome da li će Rusija obnoviti razrušene ukrajinske gradove kao što je Mariupolj.


Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина