Обуставили истрагу

Кремљ запрепашћен одлуком Данске: Ситуација апсурдна!

  • 26.02.2024. 13:23

Портпарол Кремља Дмитриј Песков огласио се поводом вијести да Данска прекида истрагу експлозија на гасоводима „Сјеверни ток“, рекавши да је ситуација близу апсурдне.

„Са једне стране, пред нама је намјерна саботажа, а са друге – нема више никаквог помака. У овом случају, ситуација је толико очигледна да може само да се изрази потпуно запрепашћење“, рекао је Песков.

Он је додао да је Русија у почетним фазама истраге експлозија на гасоводима „Сјеверни ток“ тражила информације од Данске, али није добијала одговор.

„Знате да смо у почетним фазама те истраге више пута контактирали Данце, тражили информације о догађају. Међутим, одбили су нас, нисмо могли да учествујемо у било каквим истражним радњама. Ни сада не можемо да добијемо било какве информације“, рекао је Песков.

Како је додао, очигледно је да су током истраге данске власти почеле да се „окрећу својим савезницима“.

„Узимајући све у обзир, различита цурења информација, чињенице које су испливале током те истраге, очигледно је да је све прилично јасно и да су током те истраге почели да гледају на своје најближе савезнике“, закључио је Песков.

Како је додао, Русија ће пратити истраге о диверзијама на гасоводима и користиће своје могућности да добије податке о њима, али је закључио да је ситуација тренутно парадоксална.

Данска признаје: На

Данска признаје: На "Сјеверни ток" изведена намјерна саботажа – али истрага се обуставља!

Претходно је саопштено да је данска полиција обуставила истрагу експлозија на гасоводима „Сјеверни ток 1“ и „Сјеверни ток 2“, а власти те земље закључиле су да је дошло до намјерне саботаже на гасоводима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)