Бразил

Криминални вођа у изолованој ћелији да га не убију ривали

  • Извор: Танјуг
  • 27.12.2023. 08:56

Један од највећих бразилских криминалних вођа Луиз Антонио да Силва Брага затворен је у изоловану ћелију од шест квадратних метара у затвору максималне безбједности да би избјегао да га убију припадници ривалских банди, саопштиле су власти.

Да Силва Брага познат како Зињо предао се у недјељу федералној полицији и послат је у затвор Бангу 1, гдје се налазе кријумчари дроге, рекао је државни секретар за јавну безбједност Виктор Сантос.

Зињов адвокат није одговорио на захтјев АП-а за коментар након његовог хапшења.

Зињо, вођа једне од највећих криминалних група у бразилској држави Рио де Жанеиро, био је у бјекству од 2018. године и против њега је било расписано 12 потјерница, а предао се послије преговора са локалним властима, саопштила је бразилска федерална полиција.

Зињова група доминира западним регионом Рија, гдје је неколико чланова његове банде убијено посљедњих година.

Ухапшен вођа једне од највећих криминалних група у Бразилу

Ухапшен вођа једне од највећих криминалних група у Бразилу

Вјерује се да те криминалне групе, познате као "милиције", контролишу око 10 одсто градског подручја Рија, према прошлогодишњој студији непрофитне организације Фого Крузадо и истраживачке групе федералног универзитета Флуминенсе. 

Милиције су се појавиле 1990-их година и првобитно су их чинили углавном бивши полицајци, ватрогасци и војници који су жељели да се боре против безакоња у свом насељу. 

Становницима су наплаћивали заштиту и друге услуге, а однедавно су и сами почели да се баве кријумчарењем дроге, наводи АП.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм