Аустралија

Критиковао вакцину против короне, Америку, Уједињене нације: Ко је избодени свештеник из Сиднеја?

  • Извор: Телеграф
  • 16.04.2024. 13:22

Епископ, који је избоден у цркви Христа Доброг Пастира током своје службе, налази се у стабилном стању као и остале особе које су у нападу задобиле повреде.

Епископ Мари Емануел избоден је ножем са још троје вјерника у понедјељак поподне, по локалном времену, у западном Сиднеју. Он је истакнути вођа ултраконзервативне секте Асирске цркве

Његове проповиједи се преносе уживо на Фејсбук и Јутјуб каналима Цркве Христа Доброг Пастира, који заједно имају 240.000 пратилаца.

Његова популарност је прикупила онлајн фан странице са хиљадама људи који га прате, а он је дао интервјуе у многим конзервативним Јутјуб програмима, гдје је говорио о религији, хомосексуалности и коронавирусу.

Такође, популарност је стекао током пандемије када је критиковао карантин и вакцине.

У својим другим виралним стримовима уживо износи оштре погледе на америчку политику, као и на Уједињене нације.


Према веб-сајту цркве, Црква Христа Доброг Пастира, Емануел је путовао у разне дијелове свијета да би предавао Библију, укључујући Аризону, САД у децембру и Појас Газе прије неколико недјеља.

У својој пастирској поруци, која се налази на сајту цркве, свештеник, између осталог, наводи да "у нашем времену вјерујемо да је најважније и темељно откриће доћи до истине. Свијет бомбардује људски род са толико информација да често губимо оријентацију у разликовању лажи од истине".

Како се преноси, у тренутку напада, епископ се молио за дјецу страдалу у Гази.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм