Гласање у Савјету безбједности

"Крвопролиће се наставља због Америке"

  • Извор: Аваз
  • 11.12.2023. 21:44

Вето Сједињених Америчких Држава (САД) прошле седмице на резолуцију Савјета безбједности Уједињених народа (ВСУН) којом се захтијевао хитан хуманитарни прекид ватре у Појасу Газе значи да ће се "крвопролиће наставити", објавила је Русија у понед‌јељак, јавља Анадолу.

Више од 18.000 људи до сада је убијено у израелским нападима на Појас Газе, а прошлог петка су Сједињене Америчке Државе уложиле вето на резолуцију којом се тражио хитан хуманитарни прекид ватре.

- То уствари значи да ће се ужасно крвопролиће и катастрофална разарања и даље наставити догађати због одлуке једне државе - наводи се у саопштењу Министарства вањских послова Русије.

О нацрту резолуције, који је иницирало више од 90 земаља, укључујући Уједињене Арапске Емирате и Турску, гласало се на хитној сједници Вијећа сигурности УН-а.

Тринаест чланова Вијећа сигурности гласало је "за", док је Велика Британија била суздржана, а САД је уложио вето на резолуцију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм