Austrijski kancelar

Kurc ponudio da organizuje sastanak o Nagorno-Karabahu

  • 08.10.2020. 17:18

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc predložio je da se sljedeći krug razgovora visokih zvaničnika Jermenije i Azerbejdžana o situaciji u oblasti Nagorno-Karabah održi u Austriji.

On je prijedlog iznio tokom telefonskog razgovora sa premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom.

"Izrazio sam nadu u pronalaženje mirnog rješenja tokom današnjeg telefonskog razgovora sa jermenskim premijerom Nikolom Pašinjanom i ponovio ponudu da organizujemo novi krug pregovora dvije strane", napisao je Kurc na Tviteru.

Kurc je naglasio da je Austrija uvijek na strani dijaloga i da će nastaviti da promoviše deeskaliranje situacije i direktne razgovore.

Austrijski kancelar izrazio je zabrinutost zbog eskaliranja situacije u Nagorno-Karabahu, javio je TASS.

"Ne postoji vojno rješenje za ove sukobe. Austrija poziva na prekid sukoba i podržava pregovore pod okriljem zemalja koje predsjedavaju Minskom grupom OEBS", dodao je Kurc.

Pašinjan se prošle godine sastao sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim u Beču, radi razgovora o pronalaženju rješenja za dogogodišnje sukobe u Nagorno-Karabahu.

Sukobi dvije zemlje eskalirali su 27. septembra, kada su počeli sukobi azerbejdžanske vojske i etničkih Jermena koji žive u Nagorno-Karabahu. Obje strane su prijavile žrtve, uključujući civilne.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм