ATV

"Osjeća svoju bespomoćnost"

Lavrov: Makron zna da je američki vazal – ali je bespomoćan

 • Izvor: Sputnjik
 • 17.05.2023. 13:31

Predsjednik Francuske Emanuel Makron osjeća se kao američki vazal, ali ne može ništa da uradi povodom toga, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za TV kanal „Carigrad“.

„Makron, očigledno, osjeća svoju bespomoćnost kada već godinama govori o strateškoj autonomiji Evropske unije. On se osjeća kao vazal Sjedinjenih Američkih Država i neugodno mu je zbog toga. Pošteno, ali on ništa ne može da uradi povodom toga“, rekao je Lavrov.

Lavrov: Amerika u nekom trenutku može napustiti kijevsko rukovodstvo

Lavrov: Amerika u nekom trenutku može napustiti kijevsko rukovodstvo

On je takođe kazao da jačanje odnosa Rusije sa zemljama ASEAN-a, Indijom i Kinom od 2001. godine nije značilo da se Moskva „okrenula“ od Zapada.

„Zapad se sam okrenuo, gazeći svoje interese. Kada su potonuli odnosi sa zapadnim zemljama, intenzivirana je naša politika prema Istoku. Štaviše, pokazatelji u odnosima sa Kinom dostižu rekordne cifre“, rekao je šef ruske diplomatije, istakavši da je Rusija duže vrijeme razvijala saradnju sa Kinom.

Lavrov o Zapadu: Optužujete Rusiju, a vi ste zgazili međunarodno pravo u Jugoslaviji!

Lavrov o Zapadu: Optužujete Rusiju, a vi ste zgazili međunarodno pravo u Jugoslaviji!

Lavrov je dodao da je Rusija uvijek bila „evro-pacifička“ sila, te da je Moskva uvijek bila spremna da sarađuje sa svima koji su spremni na to pod uslovima uzajamnog poštovanja i koristi.

Pratite nas i putem Vibera!

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_