Šef ruske diplomatije

Lavrov o neizdavanju viza ruskim novinarima: Nećemo zaboraviti, nećemo oprostiti

  • Извор: Sputnjik
  • 23.04.2023. 17:28

SAD su pokazale koliko vrijede njihove izjave o zaštiti slobode govora, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, komentarišući neizdavanje viza ruskim novinarima koji su trebali da posjete sjednicu UN-a u sklopu ruske delegacije.

"Najvažnije, budite sigurni: nećemo zaboraviti, nećemo oprostiti", rekao je Lavrov u video snimku koji je na svom Telegram kanalu objavila portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Naravno, znao sam koliko su naše američke kolege poznate po ovakvim stvarima, ali sam bio siguran da će, ipak, ovoga puta, s obzirom na pažnju koja je skrenuta na njihovo ružno ponašanje, sve biti drugačije. Ali sam pogriješio“, dodao je šef ruske diplomatije.

Dušan Lajović šampion Srpska opena

Dušan Lajović šampion Srpska opena

Lavrov je naglasio da je zemlja, koja sebe naziva najjačom, najpametnijom, najslobodnijom, najpravednijom, pokazala kukavičluk.

"Uradila je nešto glupo i pokazala šta zaista vrijede njene zakletve o zaštiti slobode govora, o pristupu informacijama i tako dalje“, rekao je on.

Obraćajući se novinarima, Lavrov je dodao da će rusko ministarstvo spoljnih poslova morati da radi za ruske novinare kojima nisu izdate američke vize, "da pokažu više energije, ulože više napora u donošenju istine do međunarodne zajednice".

Gradske trotinete sa mosta bacili u Vrbas

Gradske trotinete sa mosta bacili u Vrbas

"Pokušajte svojim kanalima da pratite šta ćemo tamo da radimo, širite istinu. Uvjeren sam da će to izazvati veće interesovanje širom svijeta od filtriranih informacija koje serviraju svojim gledaocima, slušaocima, čitaocima naše zapadne kolege“, naglasio je on.

Pratite nas i putem Vibera!
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.