Šef ruske diplomatije

Lavrov: Rat Rusije i zapada nije više hibridni, nego gotovo stvarni

 • Izvor: ATV
 • 23.01.2023.15:42

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov upozorio je da rat između Rusije i Zapada nije više hibridni, nego gotovo stvarni, nakon osude zapadnim zemljama zbog slanja milijardu dolara vrijednog naoružanja Ukrajini.

Zapadni saveznici obećali su da će Kijevu poslati oružje u vrijednosti od milijarde funti, a poljski premijer je danas rekao da će njegova vlada zatražiti od Njemačke dozvolu da pošalje tenkove Leopard u Ukrajinu - i planira da ih pošalje bez obzira na to da li se Berlin složio ili ne.

Lavrov je danas rekao da je rat u Ukrajini „pravi rat“ koji Zapad „kuje“ protiv Rusije.

"Kada govorimo o tome šta se dešava u Ukrajini, to je rat, ne onaj hibridni, skoro pravi rat koji Zapad planira već duže vrijeme protiv Rusije. Cilj je uništiti sve rusko, od jezika do kulture što je bilo u Ukrajini vijekovima i zabraniti ljudima da pričaju maternji jezik", rekao je Lavrov.

Tagovi:
 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.