Министар иностраних послова Русије

Лавров: Реакција Берлина много говори; Њемачка негира припрему за рат

  • Извор: Агенције
  • 04.03.2024. 13:16

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да недостатак забринутости међу њемачким политичарима због разговора официра Бундесвера о нападу на Русију "много говори".

- Интересантна је реакција њемачких политичара од којих су неки забринути да је дошло до цурења на мрежама које обезбјеђују заштиту разговора. Односно, сама чињеница припреме њемачког оружја, њемачких стручњака који ће одржавати то оружје, напад на Руску Федерацију, укључујући Кримски мост, складишта са муницијом, као и на који начин они то разматрају, не чуди. То много говори - рекао је Лавров током говора на Свјетском фестивалу младих.

Њемачка негира припрему за рат

Истовремено, портпарол њемачке Владе Волфганг Бихнер изјавио је да њемачка Влада негира да пресретнути разговор високо рангираних официра током кога се разматра могућност напада на Кримски мост, свједочи о припреми Њемачке за рат.

- Апсолутно је јасно да су овакве тврдње да овај разговор наводно доказује да се Њемачка припрема за рат против Русије апсурдна, одвратна руска пропаганда - изјавио је на брифингу портпарол Владе Волфганг Бихнер.

У саопштењу се додаје да тренутно није познато да ли постоје други случајеви пресретања разговора њемачких официра.

Бихнер је такође додао да њемачка Влада планира да са партнерима размотри ситуацију поводом пресретнутог разговора њемачких официра, као и да је увјерен да ће бити разјашњења сва отворена питања.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.