Шеф руске дипломатије

Лавров: САД годинама игнорисале добру вољу предсједника Русије

  • Извор: Спутник Србија
  • 23.01.2024. 08:28

Сједињене Америчке Државе годинама су игнорисале огромну добру вољу председника Русије Владимира Путина, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у интервјуу за америчку телевизију "Си-Ес-Би њуз".

Министар је подсјетио да су Москва и Вашингтон дуго били у пријатељским односима, али да је за време 43. председника САД Џорџа В. Буша међусобно поверење почело да се нарушава.

- Огромна добра воља коју је Путин показао у своја прва два мандата била је игнорисана. Он (Буш млађи) је једноставно рекао: "У реду, овај момак је добар, држаћемо га у шаци" - рекао је Лавров.

Како је додао, амерички политичари нису научили ниједну лекцију из "неприхватљиве политике" коју је Вашингтон водио након распада СССР.

Лавров је подсјетио на обећање да се НАТО неће ширити које су западне земље дале првом предсједнику СССР Михаилу Горбачову.

Такође је нагласио да је Москва више пута упозоравала на могуће посљедице експанзије војног блока.

- Бићемо спремни да саслушамо све који су заиста заинтересовани за правду, укључујући правду у односима између Русије и Украјине, што ће укључивати и то да Запад престане са политиком према којој користи Украјину као инструмента рата против Русије - поручио је Лавров.

Шеф руске дипломатије тренутно борави у Њујорку гдје учествује на сједницама Савјета безбједности УН о Украјини и Блиском истоку.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина