Mučili ga za otkupninu

Lažni policajci kidnapovali i brutalno mučili čovjeka

  • 17.04.2019. 16:58

Banda koja se prerušila u policajce, a potom kidnapovala i brutalno mučila čovjeka u namjeri da za njega dobije 200.000 funti otkupnine, oisuđena je na ukupno 38 godina zatvora.

Bandu su činili Dejvid Keli, Lijam Fild, Džon Hajter i sedamnaestogodišnji muškarac čije ima nije saopšteno.

Keli je dobio 13 i po godina, Fild 12 godina i devet mjeseci, Hajter na osam godina i jedan mjesec, dok je maloljetnik osuđen na četiri godine zatvora.

Oni su osuđeni za monstruozni zločin koji su napravili 26. jula prošle godine, kada su upali u kuću žrtve, navodno ga uhapsili, a potom brutalno mučili cijelih osamnaest sati. Tukli su ga metalnim palicama, boli ga nožem, sjekli mačetom, palili ga vrućim gvožđem i posipali vrućom vodom.

U pojedinim trenucima njegova porodica je morala da sluša njegovo vrištanje, dok su otmičari pokušavali da ih ubijede da im isplate 200.000 funti otkupnine.

On je mislio da ga stvarno privode, ali su ionda počeli da ga udaraju metalnom palicom i govore da nisu pravi policajci.

Potom su ga mučili na više lokacija dok nije spašen od pravih pripadnika policije.

"Nisam vidio svjetlo na kraju tunela. Ne vidim kako će ikada moj život biti normalan poslije ovoga. Stalno se podsjećam na to što mi se dogodilo. Kada izlazim iz kuće plašim se da ću biti kidnapovan. Moj brak se raspada, osjećam se nesposobno da sačuvam i zaštitim porodicu. Ne mogu ništa da uradim kako bih učinio da stvari budu bolje. Ponekad mislim da bi sve bilo bolje da su me ubili", ispričao je nesrećni muškarac pred sudom, prenosi "Daily Mail".

Njegova supruga, koja takođe ne može biti imenovana, je ispričala da se nakon svega bori da bude dobra majka i da su njena djeca postala anksiozna.

"Nikada se nisam osjećala nesposobno da zaštitim moju djecu, ali sada nisam sigurna u našu budućnost", ispričala je ona.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм