Предсједник странке "Национално окупљање"

Ле Пен: Макрон се игра ратног вође

  • Извор: Танјуг
  • 27.02.2024. 13:47

Предсједница француске парламентарне десничарске странке "Национално окупљање" Марин Ле Пен критиковала је данас изјаву предсједника Француске Емануела Макрона да не треба искључити опцију слања француских војника у Украјину и истакла да се он "игра ратног вође".

- Не знам да ли сви схватају колико је озбиљна таква изјава. Емануел Макрон се игра ратног вође, и са таквим немаром говори о животима наше дјеце. У питању је мир или рат у нашој земљи - написала је Ле Пен на мрежи Икс.

Макрон је послије конференције европских лидера о Украјини рекао да нема консензуса о слању војника европских земаља у Украјину, али је нагласио да "ништа не треба искључити".

- Нема консензуса о слању трупа у овом тренутку. Ништа не треба искључити. Учинићемо све како Русија не би побиједила - рекао је Макрон на конференцији за новинаре.

Самиту у Паризу присуствовало је око 20 европских лидера, а из Јелисејске палате је саопштено да је циљ скупа да руском предсједнику Владимиру Путину буде послата "порука да је Европа одлучна да помогне Украјини и супротстави се "наративу Кремља" да Русија мора да добије рат, који је ушао у трећу годину".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.