Kandidat desnice

Le Pen: Ne podržavam viziju Evrope koja ide protiv suverenih država

  • Извор: СРНА
  • 10.04.2022. 21:11

Kandidat krajnje desnice za predsjednika Francuske Marin Le Pen poručila je u prvom obraćanju nakon objave rezultata izbora da će se boriti protiv vizije Evrope koja ide protiv suverenih nacija i ljudi koji žele da donose sami odluke.

Le Penova je istakla da je takva vizije Evrope njenog protivkandidata Emanuela Makrona sa kojim će se po drugi put suočiti u drugom krugu izbora.

"Želim ostati van stranačkih političkih sukoba, želim biti predsjednik svima ukoliko me izaberete za predsjednika Francuske", rekla je Le Penova.

Ona je navela da će se u drugom krugu brojati glasovi za jednakost i solidarnost u francuskom društvu i protiv velikog novca.

Prema njenim riječima, tog dana će birači odlučiti o tome na koji način vide svoju budućnost između ostalog i o migrantima.

"Želim da odlučimo o tome da li će Francuzi biti suvereni i želim da vas slušaju oni koji su vas često zaboravljali. Želim da se borim protiv podjela koje su nam nametnute i sve to poništiti u pet godina", rekla je Le Penova.

Ona je poručila da će sve odluke u Francuskoj donositi francuski građani i da će se fokusirati na nacionalne interese u oblasti ekonomije, socijalnih prava i napretka.

Francuski birači odlučili su da će se u drugom krugu predsjedničkih izbora 24. aprila po drugi put u pet godina suočiti aktuelni predsjednik Emanuel Makron i predstavnica krajnje desnice Marin Le Pen.

Prema prvim izlaznim anketama, Makron je osvojio 28,1 odsto glasova, a Le Penova 23,3 odsto.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм