Bjeloruski predsjednik

Lukašenko: Bjelorusija počela da prima rusko taktičko nuklearno oružje

  • Извор: СРНА
  • 14.06.2023. 08:26

Bjelorusija je počela da prima rusko taktičko nuklearno oružje, izjavio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

On je za rusku državnu televiziju "Rusija jedan" rekao da su neke od bombi koje stižu iz Rusije tri puta snažnije od onih koje su bačene na Hirošimu i Nagasaki 1945. godine, prenio je Rojters.

Tramp: SAD su korumpirana država, zemlja propada kao nikad ranije

Tramp: SAD su korumpirana država, zemlja propada kao nikad ranije

"Imamo projektile i bombe koje smo dobili od Rusije. Bombe su tri puta snažnije od onih koje su bačene na Hirošimu i Nagasaki", istakao je Lukašenko.

Putin je izjavio 25. marta da su se Moskva i Minsk dogovorili o razmještanju ruskog taktičkog nuklearnog oružja u Bjelorusiji, čime se ne krše ruske obaveze o neširenju nuklearnog oružja. Ruski ambasador u Bjelorusiji Boris Grizlov rekao je 2. aprila da će nuklearno oružje u Bjelorusiji biti stacionirano bliže zapadnim granicama državne zajednice.


Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)