Tajni sastanci ministra spoljnih poslova

Maduro izrazio nadu da se sastane sa Trampom

  • 15.02.2019. 12:35

Nakon što je predsjednik Venecuele Nikolas Maduro otkrio da se ministar spoljnih poslova te zemlje tajno sastajao sa američkim zvaničnicima u Njujorku, pozvao je specijalnog izaslanika SAD Eliota Abramsa u posjetu Venecueli, prenosi AP.

Prema riječima neimenovanog venecuelanskog zvaničnika, rekao je da se posljednji od dva sastanka ministra spoljnih poslova Venecuele sa američkim zvaničnicima dogodio 11. februara – četiri dana nakon što je Abrams izjavio da je “vrijeme za dijalog s Madurom davno prošlo”.

Maduro je u intervjuu za agenciju AP oštro kritikovao “svađalački” stav američkog predsjednika Donalda Trampa prema Venecueli, ali je izrazio nadu da će se uskoro sastati s njim kako bi riješili krizu koja je nastala pošto se lider opozicije Huan Gvaido proglasio za privremenog predsjednika.
Ministar spoljnih poslova je Abramsu poručio u Njujorku, kako kaže Maduro, da u Venecuelu dođe “privatno, javno ili tajno”.

"Ako hoće sastanak, samo neka mi kaže kad, gdje i kako, i biću tamo", rekao je Maduro.

Venecuela, kako navodi AP, sve dublje tone u “politički haos” uzrokovan američkim zahtjevom da Maduro odstupi sa vlasti. SAD i njihovi saveznici smatraju da je Gvaido legitimni predsjednik Venecuele, a da je Maduro osvojio drugi mandat izbornim krađom.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.