Obrušila se na Bajdena

Majka poginulog marinca pozvala Trampa na sahranu: Želim upoznati pravog predsjednika

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 08.09.2021. 10:38

Majka mladog marinca, koji je poginuo u samoubilačkom napadu pripadnika grupe ISIS-K u Avganistanu, pozvala je Donalda Trampa na njegov sprovod 18. septembra i okrivila predsjednika Džoa Bajdena za smrt američkih vojnika.

"Bila bi mi čast upoznati pravog američkog predsjednika, Trampa. Volim Vas i Amerika Vas voli", napisala je Šana Čapel, majka 20-godišnjeg Karema Nikouija na svom Facebooku.

Tramp je pak potvrdio kako je primio njezinu pozivnicu te joj je odgovorio na svojoj službenoj stranici.

"Hvala Šana, naša zemlja te voli, a posebno voli tvog predivnog sina Karema. Da sam ja predsjednik, tvoj sin i sada bi bio s tobom, kao i sinovi i kćerke drugih koji su poginuli u napadu u Kabulu. Civili su trebali prvi biti izvučeni zajedno s 85 milijardi dolara opreme, a vojska je trebala otići sigurno nakon što je sve očišćeno. Volim Vas i volim Karema", napisao je Trump.

Čapel se potom na Facebooku obrušila na Bajdena.

"Krv svih 13 heroja je na tvojim rukama! Ovo nije nešto što Biden i njegova administracija mogu učiniti da nestane! Ovo neće biti zaboravljeno!", napisala je.

Čapel je i prije često omalovažavala Bajdena, a protekle sedmice njezin Instagram profil bio privremeno blokiran nakon što je javno okrivila Bajdena za smrt svog sina.

Portparol Facebooka kazao je kako je profil obrisan "greškom" ali nije otkrio kako se greška potkrala.

(Foto: Facebook)

Тагови: