Pet ljudi povrijeđeno

"Mangkhut" stigao do Kine: Prizori kao iz horor filmova VIDEO

  • 16.09.2018. 11:50

Super tajfun Mangkhut, poslije Filipina gdje je odnio 28 života, stigao je do juga Kine i Hongkonga. Udari vjetra su do 150 kilometara na sat, a prijeti i obilna kiša.

Prema navodima lokalnih medija, petoro je povrijeđeno.

Preplašeni stanovnici južne Kine zarobljeni su u zgradama, a jak vetar ruši fasade zgrada, izaziva poplave i prevrće vozila. Saobraćaj je u prekidu, stotine letova je otkazano, a u mnogim naseljima nema struje.

Kako je za B92.net rekao mladić iz Srbije Ilija Vučić koji živi i radi u Hongkongu, ulice su puste i među ljudima vlada strah. 

"U jednom trenutku nije bilo čovjeka na ulici, svi su preplašeni, posebno oni koji žive u soliterima. Zgrade su se ljuljale toliko da je namještaj letio s jednog na drugi zid. Mediji stalno izvještavaju, očekuje se da se brzina udara vetra smanji, ali su najavili obilne padavine", rekao je on. 

Dodaje je da su prizori kao iz horor filma trajali veoma dugo, ali da se situacija malo smirila, te se po koja osoba može vidjeti na ulici. 

Na video-snimcima koje je poslao vidi se razorna moć naleta vjetra. 

Za Hongkong i obližni Makao na snazi je upozorenje broj 10 - najviši mogući nivo za tajfun.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.