ATV

Multimilijarder

Mask kritikovao ukrajinsku kontraofanzivu: Toliko mnogo smrti za toliko malo!

 • 18.09.2023. 21:18

Multimilijarder Ilon Mask komentarisao je ukrajinsku kontraofanzivu.

To je učinio nedugo nakon što su ga Ukrajinci optužili da je onemogućio njihov napad na Crnomorsku flotu Rusije. Sada je u komentaru kritikovao ukrajinsku kontraofanzivu.

"Toliko mnogo smrti za toliko malo", napisao je na društvenoj mreži X (bivšem Twitteru).

Maskov komentar je uslijedio kao odgovor na konstataciju biznismena Davida Saksa na ovu temu. Saks je još 19. juna ocijenio da se kontraofanzivom ne uspijeva ostvariti niti jedan od prvobitnih ciljeva - poništavanje ruskog teritorijalnog osvajanja i pokretanje mirovnih pregovora. Saks je poslije objavio još nekoliko komentara na ovu temu.

Mask je i ranije komentarisao rat u Ukrajini. U oktobru prošle godine je predložio mirovni plan, prema kojem bi Ukrajina priznala rusku aneksiju Krima te bi ostala vojno neutralna, tj. ne bi bila članica NATO-a.

Ovaj prijedlog je kod Ukrajinaca izazvao nezadovoljstvo. 

Ukrajinci takođe tvrde da je Mask sabotirao napad na rusku mornaricu, tako što je odbio da im omogući pristup satelitima Starlink koji su upravo u Muskovom vlasništvu. 

Pratite nas i putem Vibera

 • 18:11 Vremenska prognoza

  Svakog vikenda na programu ATV-a od 8:30h očekuje vas jedan od omiljenih vikend programa svih generacija i profila. U domaćoj produkciji, na šta smo posebno ponosni, emisija „Vikend vekerica“ već dugi niz godina na jedinstven način krasi program ATV-a.

 • 19:11 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša

 • 21:46 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.