Вјечни рат

Маск: САД жртвује омладину због помоћи Украјини

  • Извор: Агенције
  • 09.01.2024. 22:58

Амерички предузетник Илон Маск изјавио је данас да се због финансијске подршке Сједињених Америчких Држава Украјини жртвује омладина земље.

"Још 65 милијарди долара Украјини? Која је излазна стратегија? Подржавам Украјину, али ово изгледа као вjечни рат без напретка. Само жртвовање младости земље без територијалних добитака", написао је Маск на платформи X, у коментару на снимак који је објавио један корисник, а на коме је приказана верзија америчког прijедлога закона о додатним буџетским издвајањима, укључујући 65,5 милијарди долара за потребе Украјине.

Аутори прijедлога закона у Сенату предложили су да се Украјини додijели 65,5 милијарди долара, наспрам 61 милијарде долара које је тражила Бijела кућа.

Закон је у децембру блокирала републиканска опозиција, која је захтijевала од америчке администрације да спроведе радикалну мигрантску реформу, у замjену за одобравање додатних издвајања за Украјину.  

Амерички Стејт департмент објавио је помоћ од 250 милиона долара за Украјину, 27. децембра, чиме је исцрпио преостала средства која су била предвиђена. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.