Хаос у Њемачкој

Маскирани разбијали излоге и бацали петарде, полиција их смиривала воденим топовима

  • Извор: Агенције
  • 01.11.2023. 09:09

Нереди на слављу Ноћи вјештица вечерас су избили у неколико градова у Њемачкој, али је најгоре прошао Хамбург, гдје је полиција користила водене топове да растјера нереде.

Како преносе тамошњи медији, службе Хитне помоћи покушале су да сузбију гомилу, гдје се првобитно скупило између 150 и 200 људи, према ријечима портпарола службе.

Тај број је порастао на 300 до 350 људи, чак и више, који су на службе бацали петарде, који су били приморани да се бране воденим топовима.

"Ситуација и поред свега није измакла контроли“, наводи портпарол.

Стотине полицајаца су на дужности и прате даље догађаје.

У појединим дијеловима, маскирани људи су разбијали излоге по улицама, палили канте за ђубре и петардама засули патролна кола. Полиција је заплијенила и одређени број “молотовљевог” коктела, пише Блиц.

Немири су пријављени и у Берлину.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм