Глен Гринволд

"Медији у САД плаше се интервјуа са Путином, љути су на Карлсона"

  • 07.02.2024. 07:24

Амерички новинар Глен Гринволд поручио је да су корпоративни медији у САД љути на водитеља Такера Карлсона, који је најавио интервју са руским предсједником Владимиром Путином, јер се, како каже, плаше зато што ће Американци "коначно чути другачију перспективу".

-Амерички корпоративни медији удавили су Американце десетинама интервјуа са украјинским предсједником Зеленским ком нису поставили ниједно провокативно питање. Сада се претварају да су љути због тога што ће Карлсонов интервју са Путином, који још нису видјели, бити урађен на сличан улизички начин - написао је Гринволд на друштвеној мрежи Икс.

Према његовим ријечима, "корпоративни новинари су љути што Карлсон интервјуише Путина искључиво због тога што се плаше да ће Американци коначно чути другачију перспективу".

-Такви новинари постоје да промовишу америчку пропаганду - навео је Гринволд, који је познат по томе што је док је радио у „Гардијану“ 2013. године објавио серију текстова о америчким и британским програмима надзора људи широм свијета на основу повјерљивих докумената која је појединим медијима доставио узбуњивач и бивши службеник америчке Агенције за националну безбједност (НСА)  Едвард Сноуден.

"Већина Американаца није информисана" - Такер Карлсон најавио интервју са Владимиром Путином

Такер Карлсон је јуче, након неколико дана проведених у Русији, потврдио да је дошао у Москву због планираног интервјуа са Путином.

-Вечерас сам у Москви. Овдје сам због интервјуа са руским предсједником Владимиром Путином. То радимо зато што је то наш посао. Ми се бавимо новинарством. Наша дужност је да информишемо људе - рекао је Карлсон у видео-снимку објављеном на друштвеној мрежи Икс.

Његова посјета Русији наишла је на критике великог броја западних медија и појединих политичара који су тражили да му се забрани улазак у САД.

Пратите нас и путем Вибера