Rusija

Među izbjeglicama šest hiljada militanata  

  • 16.11.2018. 12:59

Više od šest hiljada militanata grupe "Magavir el Saura", koju kontrolišu SAD, trenutno se nalazi u izbjegličkom kampu Rukban zajedno sa 50 hiljada izbjeglica, izjavio je predstavnik ruskog Ministarstva odbrane u grupama za prekid vatre i humanitarnu pomoć u Ženevi Jurij Tarasov.

On je na sjednici ruskog i sirijskog štaba za povratak izbeglica rekao da je jedno od najurgentnijih pitanja situacija u kampu Rukban, u kojem je došlo do teške humanitarne situacije. 

"Treba pomenuti da je broj raseljenih lica u kampu oko 50 hiljada, a da je među njima šest hiljada militanata 'Magavir el Saure', koja je pod kontrolom SAD", istakao je Tarasov. 

Tarasov je naglasio da se sedmični sastanci grupa u Ženevi održavaju u okviru rada Međunarodne grupe za podršku Siriji, koju čine predstvnici 23 zemlje i četiri međunarodne organizacije, javio je TASS. 

"Učesnici ovih sastanaka razgovaraju o pitanjima u vezi sa prekidom sukoba i pružanjem pomoći sirijskom narodu", dodao je Tarasov. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм