Замјеник предсједавајућег Савјета безбједности

Медведев: Америчко друштво озбиљно болесно

  • Извор: СРНА
  • 20.10.2023. 14:25

САД воде свијет наглавачке у најдубљи понор, а недавне одлуке америчких власти илуструју озбиљну болест која захвата америчко друштво у цијелости и губитак посљедње трунке моралног обуздавања, истакао је замјеник предсједавајућег Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

"Свијет предвођен Америком наставља да пада наглавачке у најдубљи могући понор. Одлуке које се доносе јасно показују не само колико су њихови доносиоци, надамо се, погођени менталном болешћу, већ да су изгубили и посљедњу трунку моралне суздржаности. Мислим на суштинске одлуке на високом нивоу и мање одлуке, које јасно говоре да је /америчко/ друштво у цијелости озбиљно болесно", написао је Медведев на "Телеграму".

Коментаришући изјаву предсједника САД Џозефа Бајдена, који је као "паметно улагање" описао слање америчког новца у иностранство ради убијања других људи далеко од Америке, Медведев је нагласио да је такво размишљање отишло изван граница добра и зла, пренио је ТАСС.

Медведев је истакао да се чини да је у реду да се неко солидарише са Израелцима, али не и Палестинцима, скренувши пажњу на изјаве француског министра спољних послова Жералда Дарманина, који није оклијевао да оптужи француског фудбалера Карима Бензему за повезаност са муслиманском политичком групом само зато што је популарни спортиста упутио поруку саучешћа поводом смрти цивила у Гази.

"Чини се да се сауочешће може упутити Израелцима, али не и Палестинцима. За њима не треба жалити. Д‌јеца, жене и старија лица су само потрошни материјал. Интифада ће бити вјечна", навео је Медведев.

Он је упозорио да употреба оружја свих врста може ускоро да ескалира до нуклеарног наоружања.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.