Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије

Медведев: Москва треба да се освети Западу!

  • Извор: СРНА
  • 25.02.2024. 11:00

Москва треба да узврати што је могуће јаче Западу због неселективних санкција које погађају обичне људе, изјавио је замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

Медведев сматра да Москва мора да циља економију непријатеља као одговор на санкције.

"Огромна ограничења наметнута Русији превазилазе циљање само власти и предузећа. Мета санкција је цјелокупно руско становништво. Разлог је јасан: што више руских грађана пати, то је боље за западни свијет", рекао је Медведев, некадашњи предсједник Русије.

Он је додао да Русија треба да се освети гдје год може.

Медведев је сугерисао да Москва треба да казни своје противнике "стварањем разних тешкоћа у економији, подстицањем јавног незадовољства због глупе политике власти на Западу и промовисањем међународних одлука које поткопавају интересе западног свијета".

САД најавиле су у петак, 23. фебруара, нову рунду санкција против 500 појединаца и ентитета у Русији, због рата у Украјини и због смрти затвореног опозиционог активисте Алексеја Наваљног. Нова ограничења су усмјерена на одбрамбени и финансијски сектор Русије.

Америчко Министарство финансија је санкционисало руског државног оператера платног система "Мир", који је постао популаран у Русији након што је земља искључена из мреже за размјену финансијских порука СВИФТ и услуга "Виза" и "Мастеркард".

Москва тврди да су све санкције против ње незаконите и да им је циљ дестабилизација земље.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!