Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије

Медведев: Најреалнији ризик од сукоба Русије и НАТО још од периода кубанске кризе

  • Извор: Танјуг
  • 08.12.2023. 11:33

Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев изјавио је данас да од кубанске ракетне кризе 1962. године пријетња директног сукоба између Русије и НАТО, који би могао да доведе до Трећег свјетског рата, никада није била тако стварна као сада.

Медведев је на Телеграму написао да ће америчка администрација несумњиво обезбиједити додатна финансијска средства за режим у Кијеву, ако не ове године, онда сљедеће, како би "по сваку цијену одржала своје ратом вођене пословне подухвате - пренио је ТАСС.

Никада раније у историји САД Бијела кућа није "извукла толико новца из савезног буџета за земљу из Ц лиге која је на ивици колапса - рекао је он, мислећи на Украјину, за коју је рекао да је играла не тако скривено улогу у отвореним корупцијским шемама у које су, како каже, директно умјешани актуелни шеф САД и чланови његове породице.

Медведев је истакао да постоји велика вјероватноћа да се актуелни предсједник САД Џозеф Бајден неће вратити у Бијелу кућу, односно изборити други мандат на америчким предсједничким изборима наредне године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм