Reagovao na izjavu Analene Berbok

Medvedev o isporuci F-16: Ne igrajte, da ovaj "dobar dan" ne bude i posljednji za Evropu!

  • Извор: РТ Балкан
  • 21.08.2023. 21:07

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev prokomentarisao je izjavu njemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok, koja je odluku Holandije i Danske da prebace borbene avione F-16 u Ukrajinu nazvala "dobar dan".

Ruski političar pozvao je Evropljane da se "ne igraju avionima", jer bi jedan od takvih "dobrih dana" mogao biti posljednji dan za Evropu.

Nema kraja ludilu: Majka bacila djecu sa prozora, mužu poslala potresnu poruku!

Nema kraja ludilu: Majka bacila djecu sa prozora, mužu poslala potresnu poruku!

"Ovo je dobar dan za Ukrajinu i, naravno, dobar dan za Evropu - rekla je ministarka inostranih poslova sa nezavršenom srednjom školom Analena Berbok o odluci da se banderovskoj braći njemačkih nacista isporuče avioni F-16. Oh, ne igrajte se avionima u svom pijesku, dječice. Jedan od sljedećih sličnih 'dobrih dana' mogao bi za Evropu biti njen posljednji dan", napisao je Medvedev na Telegramu.

Slucki: F-16 gore dobro kao i "leopardi"

Predsjednik komiteta ruske Državne dume Leonid Slucki izjavio je da će borbeni avioni F-16 koje Danska namjerava da pošalje u Ukrajinu produžiti sukob i dovesti do novih žrtava.

SAD izdale upozorenje: Napustite Bjelorusiju, odmah!

SAD izdale upozorenje: Napustite Bjelorusiju, odmah!

Ministarstvo spoljnih poslova Danske ranije ja saopštilo da ta država pristaje da pošalje borbene avione F-16 u Ukrajinu kada se za to stvore uslovi. Uslovi su, između ostalog, uspješano odabrani, testirani i obučeni ukrajinski vojnici, kao i potrebne dozvole, infrastruktura i logistika. Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski kazao je da je i Holandija pristala da Kijevu pošalje 42 ova aviona, ali je premijer Mark Rute demantovao ove informacije.

Slucki ocjenjuje da bi "avionske igre mogle puno da koštaju", prije svega same Ukrajince.

"Cijena razvlačenja sukoba biće nove žrtve i razaranja. Pobjeda je za nas neizbježna, a F-16 gore podjednako dobro kao i 'leopardi' (njemački tenkovi)", kaže Slucki.

"F-16 neće skoro u Ukrajinu, a nije ni magično oružje!"

On napominje da će Zelenski ignorisati sve zahtjeve Zapada, a Vašington i Brisel će zatvoriti oči na sve dogovore u vezi sa naoružanjem.

"Već smo čuli da NATO oružje i granate ne treba i neće biti korišćene van teritorije Ukrajine, ali Vašington i Brisel to radije ne primjećuju", dodaje predsednik komiteta Državne dume.

On ističe da borci dovedeni u Kijev neće pomoći Oružanim snagama Ukrajine, a da to priznaje i sam NATO.

"Prije će biti da je ovo neka vrsta demonstracije podrške režimu u Kijevu, neka vrsta utješne nagrade nakon fijaska Zelenskog na samitu Alijanse u Vilnjusu", zaključuje Slucki.

Пратите нас и путем Вибера