"Umirujuće sredstvo"

Medvedev o kokainu u Bijeloj kući: Umjesto F-16, Kijevu su pripremili sedativ!

  • Извор: Агенције
  • 06.07.2023. 07:37

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev komentarisao je to što je u Bijeloj kući pronađen kokain, rekavši da su, sudeći po svemu, umjesto američkih borbenih aviona F-16 "za kijevsko čedo pripremili umirujuće sredstvo".

"U Bijeloj kući su pronašli kokain. Izgleda da su, umjesto F-16, za kijevsko čedo pripremili umirujuće sredstvo", napisao je Medvedev na Tviteru.

Naime, bijeli prah pronašli su u nedjelju uveče saradnici Tajne službe SAD, koji su obilazili zdanje, a nakon toga je objavljena evakuacija. Ekspertizom je potom ustanovljeno da je bijeli prah koji je pronađen u zapadnom krilu američke administracije kokain.

Američka tajna služba otvorila je istragu o tome kako se bijela supstanca, za koju je potvrđeno da je pozitivna na kokain, našla u biblioteci Bijele kuće.

Potvrđeno! Kokain pronađen u Bijeloj kući

Potvrđeno! Kokain pronađen u Bijeloj kući

Prema pisanju "Vašington posta", supstanca je otkrivena u nedjelju uveče, a sadržaj droge je bio mali.

Kako je objavio "Njujork post", sin američkog predsjednika Džozefa Bajdena Hanter, koji je poznat po tome da je koristio narkotike, bio je prisutan u Bijeloj kući neposredno prije nego što je pronađen beli prašak.

Пратите нас и путем Вибера