Замјеник предсједника Савјета безбједности

Медведев о нападу на Јемен: Америка открила нови фронт - одвлачи пажњу од Украјине

  • Извор: Спутник Србија
  • 12.01.2024. 10:42

Американци су открили нови фронт против Хусита у Јемену и на тај начин одвлаче пажњу од својих проблематичних кијевских штићеника, сматра замјеник предсједника Савјета безбједности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

- Проблеми са њима су монструозни. Нама су дуго викали (и мени лично у ухо на друштвеним мрежама) да је руководство Украјине – безгрешно. Да нису узели ни долар. Свете патриоте. Али не, испоставило се да су банални и бескомпромисни лопови који траже огромна средства за оружје које дају Украјинцима. Што је и требало доказати! - написао је Медведев на друштвеним мрежама.

Америчка војска и њени савезници извели су током ноћи 11. јануара ударе на више од 60 циљева на 16 локација које користе Хути у Јемену.

Ово је први удар на Хуте откако је та група почела да испаљује беспилотне летјелице и ракете на теретне бродове у Црвеном мору.

Хути поручују да ће САД и Велика Британија платити високу цијену "за очигледну агресију".

Међу гађаним циљевима су команда и контролни центри, складишта муниције, лансерски системи, производни погони и противваздушни радарски системи, наведено је у саопштењу америчког ваздухопловства.

У ударима је коришћено више од 100 прецизно навођених пројектила.

Русија је данас затражила хитну сједницу Савјета безбједности.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм