Замјеник предсједника руског Савјета безбједности

Медведев објавио седам услова за крај рата

  • Извор: Агенције
  • 14.03.2024. 14:45

Бивши руски предсједник и садашњи замјеник предсједника руског Савјета безбједности Дмитриј Медведев на Телеграму је представио "руску формулу за мир". Његов план има седам тачака, а Медведев каже да су услови “хумани за све".

"Ово би могла бити мека руска формула за мир. Ово је добар компромис, зар не?" наводи Медведев. Ово је његових седам услова. Преносимо их како их је Медведев формулисао:

1. Украјина мора признати војни пораз. Неонацистичка клика се мора у потпуности и безусловно предати. Демилитаризација Украјине и забрана стварања паравојних снага на њеној територији у будућности.

2. Међународна заједница мора препознати нацистички карактер политичког режима у Кијеву и провести присилну денацификацију свих државних тијела под контролом УН-а.

3. УН треба објавити изјаву о губитку међународне правне самосталности Украјине и онемогућити јој приступање војним савезима без пристанка Русије.

4. Све власти у Украјини морају поднијети оставку те се одмах морају провести избори за успоставу привременог парламента самоуправне територије.

5. Усвајање закона о исплати свих одштета Русији, укључујући исплате рођацима погинулих и исплате за штету нанесену здрављу рањених.

6. Званично признање да је украјинска територија заправо територија Руске Федерације те усвајање акта о поновном уједињењу с Русијом.

7. Самораспуштање привременог парламента. УН-ово признање чина поновног уједињења.

Пратите нас и путем Вибера