Zamjenik šef Savjeta bezbjednosti Rusije

Medvedev predviđa rat Francuske i Njemačke

  • Извор: Хина
  • 27.12.2022. 21:20

Zamjenik šef Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev predvidio je rat između Francuske i Njemačke iduće godine i građanski rat u Sjedinjenim Državama, nakon kojeg će Ilon Mask postati predsjednik.

Medvedev, zamjenik savjetodavnog Vijeća sigurnosti, bio je četiri godine predsjednik Rusije u vrijeme kada je Putin bio premijer. Čini se da napreduje u Kremlju, koji je u ponedjeljak rekao da će Medvedev sada biti Putinov zamjenik u tijelu za nadgledanje vojne industrije, piše Hina.

Njegov popis predviđanja za 2023., objavljen na njegovim ličnom korisničkim računima na platformama Telegram i Twitter, uključuje i ponovni ulazak Velike Britanije u Evropsku uniju, koja će se potom raspasti.

Mask, šef firme za električne automobile Tesla koji sada posjeduje i Twitter, odgovorio Medvedevu na Twitteru nazvavši njegove objave "odličnim" iako je neka od predviđanja kritikovao. Medvedev je ranije hvalio Maska zbog njegovog prijedloga da se Ukrajina u sklopu mirovnog sporazuma odrekne dijela svog teritorija u korist Rusije.