Замјеник предсједника Савета безбједности Русије

Медведев: У ЕУ још вјерују да ће Украјина опстати до 2030. године

  • Извор: Агенције
  • 04.10.2023. 11:42

Политичари Европске уније, који говоре о намјери да приме Украјину у ЕУ до 2030. године, и даље вјерују да ће та земља у којој су на власти сљедбеници Степана Бандере опстати до тада, рекао је замјеник предсједника Савета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

- Шеф Европског савета Шарл Мишел изјавио је да постоји могућност да Украјина уђе у ЕУ до 2030. године. То значи да у ЕУ вјерују да ће садашња бандеровска држава издржати до тада - написао је Медведев на Телеграму.

Раније је Мишел рекао за Шпигл да би Украјина, уколико испуни све потребне услове, могла да уђе у ЕУ 2030. године.

Kако би се то реализовало, Украјина и друге земље кандидати за чланство треба да спроведу реформе, да се изборе са корупцијом и да се придржавају свих законских услова.

Мишел је рекао да то "неће бити лак задатак", али је позвао да се не губи вријеме. Такође је подсјетио да земље Западног Балкана чекају да уђу у ЕУ већ 20 година.

Истовремено, лист Фајненшел тајмс, позивајући се на интерне процјене буџета ЕУ, представљене у документу Савета ЕУ, пише да ће уласком у ЕУ Украјина имати право да добије око 186 милијарди евра за седам година.

Степан Бандера је био вођа Организације украјинских националиста, која је била позната по својој радикалној антисемитској идеологији.

Према историчарима из различитих земаља, милитантно крило организације – Украјинска побуњеничка армија (УПА) – у више наврата је помагало трупама нацистичке "емачке у истребљивању Јевреја.

Kао резултат тога, Бандера се генерално посматра као нацистички сарадник у Њемачкој и Израелу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.