Москва

Медведев: Запад жели да ликвидира Зеленског

  • Извор: СРНА
  • 19.04.2024. 14:32

Наводи да пољски држављанин, заједно са Москвом, планира атентат на предсједника Украјине Володимира Зеленског су знак да они који подржавају Кијев желе да ликвидирају украјинског лидера, саопштио је замјеник предсједавајућег Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

"Покушај атентата на главног бандераша (Зеленског) у Пољској? То је заиста озбиљно. То би могао бити први доказ да су људи на Западу одлучили да га ликвидирају. Бој се, кловну!", написао је Медведев на друштвеним мрежама.

Он је употријебио израз који се односи на украјински националистички покрет Степана Бандере, који је одговоран за етничко чишћење Пољака током Другог свјетског рата, а који се у модерној Украјини сматра националним херојем.


Драматичан бијег Украјинаца: Препливали Дњепар да би се предали Русима

Драматичан бијег Украјинаца: Препливали Дњепар да би се предали Русима

Пољски званичници саопштили су јуче да је ухапшен мушкарац који је осумњичен за покушај да прослиједи осјетљиве информације руским обавјештајним службама. Пољска и Украјине тврде да би те информације могле да се искористе у покушају атентата на Зеленског, подсјећа "Раша тудеј".

Држављанин Пољске, идентификован је као Павел К. Он би могао да буде осуђен на осам година затвора уколико буде проглашен кривим.

Зеленски је западним медијима у више наврата рекао да "Руси годинама покушавају да га убију" и да је спријечено више таквих покушаја.


Убили милион људи, а сада другима намећу геноцид

Убили милион људи, а сада другима намећу геноцид

Међутим, бивши премијер Израела Нафтали Бенет изјавио је раније да га је предсједник Русије Владимир Путин лично увјерио у марту 2022. године да Москва неће убити Зеленског. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок