Propao sporazum o "Bregzitu" 

Mejova priznala poraz

  • 15.01.2019. 22:02

Britanski premijer Tereza Mej izjavila je da je jasno da poslanici u Parlamentu ne podržavaju njen sporazum o "Bregzitu", ali da građani EU u Velikoj Britaniji i Britanci u Uniji, kao i kompanije i obični narod, zaslužuju pojašnjenja što je prije moguće.

Ona je istakla da glasanje u britanskom Parlamentu ne govori ništa o tome šta poslanici podržavaju, niti kako i da li Parlament uopšte planira da ispoštuje odluku koju je narod donio na referendumu. 

Mejova je rekla da se sada treba usmjeriti na to da li Vlada i dalje ima povjerenje u Parlamentu i da će se sutra razgovarati o glasanju o povjerenju, ukoliko postoji zahtjev za to. 

Lider opozicione Laburističke partije Džeremi Korbin izjavio je da je predao zahtjev za glasanje o povjerenju Vladi. 

On je Mejovu optužio da je njena Konzervativna stranka bila njen jedini priotritet u posljednje dvije godine i da je "zatvorila vrata pregovorima o `Bregzitu`", javio je Bi-Bi-Si. 

Britanski Parlament odbacio je sporazum o "Bregzitu" koji je premijer Velike Britanije Tereza Mej postigla sa EU. 


Protiv sporazuma su glasala 432 poslanika, dok su 202 podržala Mejovu. 

Glasanje u Parlamentu predstavlja preokret koji bi mogao da dovede do izlaska Britanije iz EU bez sporazuma ili čak do povlačenja odluke o napuštanju Unije iz 2016. godine. 

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.