Njemačka kancelarka

Merkel najavila sveobuhvatne mjere zbog korona virusa

  • 12.03.2020. 22:47

Njemačka kancelarka Angela Merkel najavila je da će ta zemlja predstaviti "veoma sveobuhvatan" paket dodatnih mjera podrške svom poslovnom sektoru.

"Sutra u podne, savezni ministri finansija i ekonomije predstaviće nove mjere podrške našem biznisu. Ne mogu da prejudiciram sada, ali biće veoma sveobuhvatne", rekla je Merkel na konferenciji za novinare.

Poslije višesatnog sastanka sa liderima 16 saveznih pokrajina, kancelarka je dodala da će regioni koji su najviše pogođeni epidemijom korona virusa možda "privremeno zatvoriti obdaništa i škole" do poslije Uskrsa, prenosi Rojters.

Dogovoreno je da se otkažu svi događaji koji nisu neophodni i sa manje od 1.000 učeesnika.

U Njemačkoj je dosad umrlo šest osoba, a skoro 1.900 je zaraženo.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.