Калифорнија

Метеоролози најављују једну од највећих олуја до сада!

  • Извор: СРНА
  • 04.02.2024. 17:56

Америчка држава Калифорнија припрема се за удар најопасније олује до сада која би у наредним данима уз снажне ударе вјетра могла да изазове блатна клизишта и поплаве.

"Предвиђа се да ће ова олуја бити једна од највећих у историји земље и циљ је да је пребродимо без жртава и тежих повреда", рекао је данас полицијски званичник из области Санта Барбара Бил Браун.

Упозорења за евакуацију на снази су у областима Санта Барбара, Лос Анђелес, Вентура и Монтереј. Сутра неће бити наставе у школама широм Санта Барбаре.

Олуја под називом "Ананас експрес" стигла је јуче до сјевера Калифорније.

Национална метеоролошка служба објавила је рано јутрос упозорење на ударе вјетра јачине урагана.

Очекује се да ће од полуострва Монтереј до сјеверног дијела области Сан Луис Обиспо брзина вјетра достићи 148 километара на час.

Метеоролози предвиђају да ће се олуја кретати дуж обале и да ће захватити област Лос Анђелеса са пљусковима, поплавама и снијегом на врховима планина, а да ће област Оранџ и Сан Дијего погодити сутра. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.