Марк Руте

Мир ни на видику: Холандија издваја 100 милиона евра да купе артиљеријске гранате за Украјину

  • 27.02.2024. 10:53

Холандија ће издвојити више од 100 милиона евра за чешку иницијативу да се купе артиљеријске гранате за Украјину, саопштио је холандски премијер Марк Руте.

"Прије свега, кључно је да испоручимо шта смо обећали и провјеримо шта још можемо да урадимо. Зато Холандија доприноси са више од 100 милиона евра чешкој иницијативи да се брзо испоруче стотине хиљада артиљеријских граната Украјини", написао је Руте на "Иксу".

Он је подсјетио да Холандија преговара о безбједносном споразуму са Украјином, како би наставила да подржава Кијев у наредних најмање 10 година, пренио је "Спутњик".

Предсједник Чешке Петр Павел изјавио је током Минхенске безбједносне конференције да је Праг "пронашао земљу изван ЕУ" која посједује 500.000 артиљеријских пуњења промјера 155 милиметара и још 300.000 пуњења промјера 122 милиметра која се могу испоручити Украјини у року од неколико седмица ако се брзо издвоји новац за то.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.