Tražili djevojkama da se skinu

Mis Univerzum prekinuo veze sa indonežanskom franšizom zbog seksualnog zlostavljanja

  • Извор: Телеграф
  • 14.08.2023. 09:13

Organizacija Mis Univerzum (MUO) prekinula je veze sa svojom indonežanskom franšizom, nakon što je nekoliko takmičarki navelo da su seksualno zlostavljane nekoliko dana prije ceremonije izbora u Džakarti.

Takmičarke su rekle da je od finalistkinja neočekivano zatraženo da se skinu radi "kontrole ožiljaka i celulita na tijelu", a pojedine su navele da su fotografisane u toplesu.

MUO sa sjedištem u SAD saopštio je da je jasno da indonežanska franšiza nije ispunila potrebne standarde brenda i etike, piše BBC, prenosi Tanjug.

MUO je naveo da otkazuje ovogodišnje takmičenje u Maleziji koje vodi ista kompanija, PT Kapela svastika karia. MUO je zahvalio ženama koje su podnijele žalbe na njihovoj hrabrosti i ponovio da je obezbjeđivanje sigurnosti za žene prioritet te organizacije, kao i da procjenjuje svoje procedure da bi se izbjegle slične pojave, prenosi Tanjug.

Indonezijska direktorka franšize Popi Kapela napisala je na Instagramu da nije znala, naredila ili dozvolila bilo kome, ko je učestvovao u procesu organizovanja izbora za Mis Univerzuma u Indoneziji ove godine, da izvrši nasilje ili seksualno uznemiri takmičarke putem provjere tijela.

Fabijen Nikol Groneveld iz Indonezije, koja je pobijedila na takmičenju za predstavljanje svoje zemlje u finalu Mis univerzuma u novembru, takmičiće se uz podršku ove organizacije, saopštio je MUO. Policija u Džakarti ispituje tvrdnje.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина