Ево о чему је заправо ријеч

Мистерија 'црне рупе' на Гугловој карти довела је до бројних теорија

  • 07.04.2024. 10:01

Корисници Интернета открили су мистериозну појаву на Гугл картама, те је покренута расправа на друштвеним мрежама шта је уствари огромна црна рупа која се отворила усред океана.

Међутим, ријеч је о нечему пуно 'нормалнијем'. Гугл снимак је оптичка варка, јер оно што с висине изгледа као велика црна рупа којој уистину није мјесто усред океана је уствари ненасељено острво Восток који се налази сјеверозападно од Тахитија.

Восток припада Републици Кирибити, налази се уред Пацифичког океана, те је око 4000 миља од Аустралије, пише Мирор.

Ово је тренутак одрона код Мостара

Ово је тренутак одрона код Мостара

Наравно, како је острво Восток мистериозно "зацрњено" на Гугл картама, то је довело до бројних теорија завјере међу којима је и једна да је ријеч о мјесту које намјерно је замаглио Гугл с циљем чувања тајности, као што то ради за многа мјеста на свијету, попут војних база.

Деценијама постоје теорије зашто постоји чудна, тамна маса усред Тихог океана, али истина је много мање злокобна него што су се људи надали.

Мелина Џиновић причала да је нормално да јој је Харис давао паре јер му је родила дјецу

Мелина Џиновић причала да је нормално да јој је Харис давао паре јер му је родила дјецу

Острво има много густих шума сачињених од стабала која су срасла једно до другог. Дрвеће је тамнозелено - али изгледа црно из ваздуха и зато је на Гугл мапама изгледало као црна рупа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: